triangle

Индикативна програма на Националния фонд „Култура“ за 2025 г.

В изпълнение на чл. 27, ал. 3 от Закона за закрила и развитие на културата и решение на Управителния съвет от 30.07.2024 г., Националният фонд „Култура“ уведомява заинтересованите лица, че открива производство по издаване на общ административен акт за приемане на индикативна програма за провеждане на конкурси за целево финансово подпомагане за 2025 г.

Заинтересованите лица и организации могат да участват в производството по издаване на акта, на основание чл. 69, ал. 1, т. 4 от Административнопроцесуалния кодекс, чрез обществено обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския съвет: https://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=8497. Писмени предложения и становища могат да бъдат регистрирани и на следния електронен адрес: programs@ncf.bg.

Индикативната програма на Националния фонд „Култура“ за 2025 г. си поставя стратегически цели, свързани с устойчивото развитие на културния сектор, насърчаване на по-голяма активност на културните организации, деконцнтрация на дейности, събития и продукти в областта на културата, разширяване и развитие на публики, социализация на алтернативни и съществуващи пространства и др. Със съдържанието на програмата може да се запознаете ТУК.

Дата на откриване: 08.08.2024 г.

Целева група: Всички заинтересовани

Сфера на действие: Култура

Oще