triangle

На 06.07. се проведе редовно заседание на УС на НФ “Култура”

На 06.07. се проведе редовно заседание на УС на НФ “Култура”, на което се взеха следните решения: 

Със заповед на министъра на културата бе назначен нов член на Управителния съвет на НФК – Яна Генова, която встъпи на мястото на Елена Николова като представител на Министерството на културата. 

Яна Генова е доказан професионалист с няколко десетилетия опит в управлението на международни партньорски културни проекти в Европа и в страните съседки на ЕС, а също и като консултант и изследовател в сферата на мениджмънта на културата и културните политики. 

При пълен състав управителният съвет гласува назначаването на Сава Драгунчев като временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на НФ “Култура”. Той следва да изпълнява задълженията си до назначаването на нов директор, за което УС взе решение да се изготви процедура. 

Сава Драгунчев е доктор по „Театрознание и театрално изкуство“. Завършил е „Актьорство за драматичен театър” в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов“ в класа на проф. Стефан Данаилов. Има магистратура по „Английска филология” от СУ „Св. Климент Охридски”, както и по „Международни политически отношения и сигурност“ и „Макроикономика” (също от СУ „Св. Климент Охридски”). Владее английски, френски, испански, руски и италиански език. Освен работата в театъра има богат опит като експертен оценител в различни програми за подпомагане развитието на културата, включително и в НФК.  

На същото заседание се приеха резултатите по програми “Мобилност” и „Награди за високи постижения на учащи в областта на културата”. 

Oще