triangle

ОБОБЩЕНА СПРАВКА ЗА СРЕДСТВАТА ПО НФК

Във връзка със значителния интерес по отношение на обявените резултати от последните програми при силно редуциран бюджет за 2023 г., и в услуга на Сектора с цел прозрачност на разходването на публичните средства за културата и изкуствата Националният фонд „Култура“ представя Обобщена справка за средствата, предоставени на Фонда от държавата, от която са видни разполагаемият ресурс, разпределените суми към одобрените кандидати, броят на резервите и обемът на финансиране на двете категории при съблюдаване на заложените в Индикативната програма дялове по изкуства.

Пълната справка можете да видите ТУК и ТУК.

Обяснителната бележка към данните можете да видите ТУК.

Тъй като оценяването на всички проекти в конкурсните програми за 2023 г. вече е приключило, Националният фонд „Култура“ е в процес по изготвянето на съдържателен анализ за проведените конкурси – вид и качество на кандидатите, потребности на сектора, предметен характер на постъпилите кандидатури, слабости при проектните предложения, препоръки към процедурата, стратегическо планиране на средствата и т.н.

На 17.11.2023 г. Управителният съвет на Фонда на свое извънредно заседание разгледа и прие резултатите по всички оставащи програми за 2023 г. В момента тече обработка на данните, след която те ще бъдат публикувани.

С уважение,

Екипът на НФК

Oще