triangle

ОБРЪЩЕНИЕ

Уважаеми госпожи и господа,

Предвид динамичните събития от последните месеци време е да споделя, че тези близо две прекрасни години начело на институцията Национален фонд „Култура“ за мен са огромна чест и привилегия в служба както на колегите от Сектор „Култура“, така и на България.

Знам, че Националният фонд „Култура“ е вече много по-стабилна, по-прозрачна, по-законосъблюдаваща държавна структура, в която принципите на правото и най-вече интересът на всички творци са обслужвани и защитавани – че Фондът е вече съюзник на нашата култура.

Благодаря на Администрацията на Националния фонд „Култура“ – на тези чудесни, компетентни и всеотдайни служители, които са до мен във всички трудни, но и удовлетворяващи моменти. Признателен съм и за стотиците благодарности, които получаваме от българските творци за изпълнените задължения и грижата, която Фондът им оказва.

Следващата нова страница в развитието на Националния фонд „Култура“, убеден съм, ще бъде увенчана с успех заради бъдещото развитие на културата в България и необратимия път към европейското ни единение не само чрез изпълняваните ангажименти по Националния план за възстановяване и устойчивост, но и чрез таланта и вдъхновението на всички, които искат и могат да създават непреходните ценности у нас.

Благодаря Ви!

 

д-р Сава Драгунчев,

Изпълнителен директор,

Национален фонд „Култура“

Oще