triangle

СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ: РАБОТНА СРЕЩА

Проект 42 от Националния план за възстановяване и устойчивост е част от Компонент „Социално включване“. Наред с останалите важни приоритети от Плана особен акцент в грантовите схеми за безвъзмездна помощ за българската култура е насърчаването на социалното включване на уязвими групи от обществото.

В Проект 42 са обособени три програми „Подкрепа за европейско културно сътрудничество“, „Подкрепа за развитие и достъп на публиката“ и „Ново поколение местни политики за култура“, които целят развиване на сектора, насърчаване към интегрирани подходи при създаването и представянето на културни продукти и достъп до култура на изолирани групи.

Ето защо Националният фонд „Култура“ организира РАБОТНА СРЕЩА с представители на организации, чиято мисия е насочена към: социално ангажирани теми и програми, използването на изкуството и културата за социална промяна, развитие на социалната отговорност, работа с общности и хора в неравностойно положение, подпомагане на лица с интелектуални затруднения, подпомагането на хора с увреждания, третиране на проблеми, свързани със социалното изключване, преодоляване на дискриминацията и социалната изолация, защита на човешките права, равенство между половете, дейности с екологична насоченост, социални процеси, работа с младежи, превенция и интеграция, дефиниране на техните интереси и нужди, създаване на възможности за пълноценното им развитие, работа с бежанци, мигранти и търсещи закрила лица – приоритизиране на нуждите и интеграция в културния сектор. На срещата ще бъдат представени в подробности възможностите за финансиране, както и субектният и обектен обхват на грантовите схеми (кой и за какво може да се възползва от Механизма).

РАБОТНАТА СРЕЩА ще се проведе на 12.12.2023 г. (вторник) от 15.00 ч. в град София в Националния политехнически музей, ул. „Опълченска“ №66.

NB! За да заявите участието си е необходимо да попълните формата за участие – ТУК.

Очакваме Ви!

 

Екипът на НФК

 

Oще